Vizitatori din Franța

Pouliquen Emeline și Thomas Freret elevi la Lycee de Bréhoulou, Fouesnant, Franța au efectuat un stagiu de internship în cadrul ICDEAPA Galați.

Cei doi au participat la activitățile legate de implementarea unui experiment de creștere a speciei păstrugă (Acipenser stellatus) desfășurate la sediul central al intituției alături de cercetători de la laboratoarele de ecologie acvatică, de inginerie în acvacultură și pescuit și de la laboratorul de ihtiologie și ecobiologie resurse acvatice vii.

Au efectuat și o vizită în Rezervația Biosferei Delta Dunării unde împreună cu specialiști ai institutului au participat la evaluarea potențialului stuficol a zonei 11 Buhaz, au desfășurat activități de evaluare a speciilor de lipitori și activități de biometrie a materialului piscicol din cherhanalele Bosoacă din Vadu și Grigore Ștefan din Murighiol.

În Laboratorul Experimental de Cercetări Agro-Pescărești Brateș, împreună cu un colectiv de hidrobiologie, au efectuat analize calitative a speciilor de zooplancton și fitoplancton.

Cu specialiștii în microbiologie au efectuat analize diverse (NTG, NTP, sterilizări etc).

Împreună cu colectivul de chimia ecosistemelor acvatice au făcut analize fizico-chimice la substanțe organice, determinări de calciu, magneziu, azotiți, azotați, cloruri, sulfați, fosfați și alcalinitate.

Au preparat și soluții în diverse concentrații în laboratorul pentru procesarea, calitatea și siguranța produselor din acvacultură și pescuit.

Schimburi de experiență interesante au fost cele legate de culturile de alge, speciile de pești și sistemele de creștere în fermele piscicole din România.

Pouliquen Emeline și Thomas Freret vor duce la Lycee de Bréhoulou din Franța informațiile acumulate în cadrul ICDEAPA Galați, consolidând realațiile bune dintre cele două instituții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Facebook

ANUNȚ IMPORTANT!

În contextul sanitar creat de pandemia de COVID-19, accesul în incinta sediului I.C.D.E.A.P.A. Galați, va fi permis conform legislației în vigoare doar persoanelor care fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile prin intermediul certificatului digital al UE privind  COVID-19, care va fi scanat de personalul propriu al instituției, sau persoanelor care fac dovada unui rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infecția  cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau a unui rezultat negativ certificat  al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de  48 de ore.