International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences SOFAS 2023

CSIII dr. ing. Mirela CREȚU și ACS chim. Geanina CONSTANDACHE, din cadrul Laboratorului de Ecologie Acvatică al Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit și Acvacultură – Galați s-au deplasat în perioada 23-27 Octombrie 2023 în Turcia la Trabzon.

International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences SOFAS 2023 a fost organizată de Ministerul Agriculturii și Pădurilor, Direcția Generală de Cercetare și Politici Agricole (TAGEM), Institutul Central de Cercetare în Pescuit (SUMAE), în colaborare cu GFCM (Comisia Generală pentru Pescuit în Marea Mediterană) și FAO (Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite) și a reunit aproximativ 240 de cercetători din 27 de țări.

Deplasarea la conferință a avut loc în urma înscrierii cu două lucrări științifice:

  • Assessing Pontic Shad (Alosa immaculata, Bennett 1835) Stock Status from the Danube River, Romania. Autori: Maria Desimira Stroe, Mirela Crețu, Magdalena Tenciu, Floricel Maricel Dima, Neculai Patriche;
  • Assesment of Ulva lactuca and Spirulina platensis effects on oxidative stress and biomarkers in Cyprinus carpio exposed to Imazalil. Autori: Geanina Culică (Constandache), Alina Nicoleta Macoveiu, Mirela Crețu, Magdalena Tenciu, Floricel Maricel Dima, Lorena Dediu.

Întâlnirea a fost structurată pe parcursul a trei zile. În primele două zile au avut loc prezentări, discuții plenare și workshopuri tematice, iar în cea de-a treia zi a fost dedicată vizitării unei pepinierei salmonicole (Tarim Ve Orman Bakanliği, Doga Korum ave Milli Parklar, Gener Müdürlügu, Dogar Alabalik Ar-Ge Merkezi), specializate în obținerea de puiet de păstrăv indigen (Salmo trutta).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Facebook

ANUNȚ IMPORTANT!

În contextul sanitar creat de pandemia de COVID-19, accesul în incinta sediului I.C.D.E.A.P.A. Galați, va fi permis conform legislației în vigoare doar persoanelor care fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile prin intermediul certificatului digital al UE privind  COVID-19, care va fi scanat de personalul propriu al instituției, sau persoanelor care fac dovada unui rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infecția  cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau a unui rezultat negativ certificat  al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de  48 de ore.