Crustacee în Dunăre și migrații ale puietului de sturioni

În cadrul cercetărilor efectuate în fluviul și delta Dunării privind starea stocurilor de viețuitoare acvatice (pești, batracieni, crustacee etc.) cercetătorii din cadrul ICDEAPA au identificat un crustaceu neobișnuit ca prezență în ecosistemele acvatice cercetate, crustaceu care se află momentan în studiu.

Totodată s-au remarcat migrații catadrome ale puietului din speciile de sturioni cegă (Acipenser ruthenus, Linnaeus 1758), păstrugă (Acipenser stellatus, Pallas 1771), nisetru (Acipenser gueldenstaedtii, Brandt 1883) și morun (Huso huso, Linnaeus 1758) fapt care atestă că aceste specii se reproduc încă natural în fluviul Dunărea.

Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit și Acvacultură – Galați are ca obiect principal activitatea de cercetare-dezvoltare în domeniul acvaculturii, pescuitului și procesării produselor acvatice vii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Facebook

ANUNȚ IMPORTANT!

În contextul sanitar creat de pandemia de COVID-19, accesul în incinta sediului I.C.D.E.A.P.A. Galați, va fi permis conform legislației în vigoare doar persoanelor care fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile prin intermediul certificatului digital al UE privind  COVID-19, care va fi scanat de personalul propriu al instituției, sau persoanelor care fac dovada unui rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infecția  cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau a unui rezultat negativ certificat  al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de  48 de ore.