A cincisprezecea sesiune SIPAM, 4-5 iunie 2024

A avut loc o întâlnire online SIPAM pe 5 iulie 2024 unde s-au prezentat progresele realizate în procesul de armonizare și s-au discutat acțiunile de urmat necesare pentru finalizarea evaluării calității statisticilor de producție din acvacultură (APS) și a datelor de piață din acvacultură (AMD) realizate pentru seriile de timp selectate, în special pentru perioadele 2008-2022 și 2020-2023.

În urma rezultatelor celei de-a cincisprezecea sesiuni SIPAM (4-5 iunie 2024, la sediul FAO) și a planului de lucru adoptat de cea de-a treisprezecea sesiune CAQ (4-6 iunie 2024, la sediul FAO), PNS SIPAM partenerii au început să completeze datele restante în conformitate cu Recomandarea GFCM/41/2017/1 privind raportarea datelor și informațiilor din acvacultură, precum și să arate progresele în armonizarea bazelor de date GFCM-SIPAM și FAO-FISHSTAT. Acest efort este crucial pentru a realiza o imagine de ansamblu completă și consistentă a sectorului acvaculturii în Marea Mediterană și Marea Neagră.

Au participat din partea I.C.D.E.A.P.A. dl CS.I. prof. univ. dr. ing. Neculai PATRICHE, dl CS.II conf. univ. dr. ing. Floricel Maricel DIMA și doamna CS.III dr. ing. Magdalena TENCIU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Facebook

ANUNȚ IMPORTANT!

În contextul sanitar creat de pandemia de COVID-19, accesul în incinta sediului I.C.D.E.A.P.A. Galați, va fi permis conform legislației în vigoare doar persoanelor care fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile prin intermediul certificatului digital al UE privind  COVID-19, care va fi scanat de personalul propriu al instituției, sau persoanelor care fac dovada unui rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infecția  cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau a unui rezultat negativ certificat  al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de  48 de ore.